Nem közlekedtek a vonatok - spontán vasutassztrájk Romániában



Mintegy 140 személyvonat késlekedett szerdán (2017.03.22.) Románia különböző régiójában. A Maros megyét érintő vonatok is az állomásokon vesztegeltek az állami vasúttársaság (CFR) alkalmazottainak spontán sztrájkja miatt. 

A kronika.ro hírportál arról számolt be: Az érintettek azt kifogásolták, hogy a vállalat igazgatói egyrészt nem tettek eleget a szakszervezetek 25 százalékos béremelésére vonatkozó kérésének, ugyanakkor kedden lejárt a kollektív munkaszerződésük, de a vezetőséggel az ügyben folytatott tárgyalások állításuk szerint nem voltak eredményesek. Az ország nyolc vasúti régiója közül hétben kezdtek spontán sztrájkba, a déli órákban pedig négy - a Kolozsvárhoz, Craiovához, a Iasi-hoz és a Galachoz tartozó - központban befejeződött az akció, viszont ezt követően is több mint száz szerelvény maradt az állomásokon. 

Amennyiben a közlekedésügyi minisztérium és az illető területeket képviselő szakszervezeti szövetségek továbbra sem egyeznek meg, megtörténhet, hogy a sztrájk több napot is tartson, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni.

(MAKKAI ALPÁR)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram