Válaszok a Szászrégen és Vidéke februári kérdéseire


1.Elkezdődik-e 2018-ban a volt szászrégeni Patria mozi épületének a felújítása? 

• A mozi épületét idén sem újítják fel. (Kiss-Miki Melinda)

• Már kb. négy évvel ezelőtt megígérték, személyesen hallottam, láttam, amikor mondta a drága polgármesterünk, de sajnos még semmi jel nem utal arra, hogy lesz valami belőle. (Jenei Faithful Zoltán)

• Ennek a szegény, pénz nélküli országnak a miniszterelnöki hivatala csak ígér. Ha a kedves elöljárónk kicsit pedálozna ott fent, sokkal jobban nézne ki a városunk, nem lenne gond egy nagyobb épület átalakítása. De mivel ez mese, mese az átalakítási munkálatok elkezdése is. Bár tévednék! (Nagy András)

 • Kampányígéret volt majdnem mindenki részéről a Patria mozi épületének a felújítása, ezért nagy esély van arra, hogy a munkálatok elkezdődnek. A nagy kérdés az, hogy mire használják a felújított épületet? Szerintem amellett, hogy filmet tudunk nézni benne, más célokra is ki kellene használni, legyen egy előadóterem, ahol kisebb előadásokat, könyvbemutatókat, kisebb rendezvényeket lehessen tartani, ugyanakkor legyen egy kiállítóterme, ahol a helyi – és nem csak – művészek alkotásait megnézhetjük. Sokkal nagyobb érték lenne, ha a – remélhetőleg a közeljövőben – felújított épületet kultúrális központként használhatnánk. (Makkai Alpár)

2. Megfelelő a közbiztonság Szászrégenben?

• Közbiztonság nem létezik a városban. A napokban a Postarét utcán két fiatal licistával kezdtek ki a cigányok. Tanítványaim szinte naponta beszámolnak hasonlókról. Telefont, pénzt követelnek és vesznek el a gyerekektől. Bántalmazzák is őket! (Kiss-Miki Melinda)

• A közbiztonság katasztrofális, nagyon soktól hallottam, hogy nincsenek megelégedve a régeni rendőrséggel, a bizalom nagyon kicsi, ami ezt az intézményt illeti! (Jenei Faithful Zoltán)

• Javulófélben van, kivéve az esti, ill. éjjeli közbiztonságot. Eredményes az összehangolt aktivitás (rendőrség, csendőrség). Persze, ha komolyabb felszerelésük lenne, más lenne. Viszont nagy kár, hogy ide is „nyámurákat” alkalmaztak (nyugdíjas rendőrt, tűzoltóparancsnokot), fiatal, tenni akaró emberek helyett. (Nagy András)

 3. Ön szerint a szászrégeni Kohl István természetrajzi múzeum gyűjteményét megfelelően tárolják a jelenlegi épületben?

• A Kohl-féle természetrajzi múzeum gyűjteménye ott, ahol jelenleg van, nincs megfelelően tárolva. Pusztulásra van ítélve. (Kiss-Miki Melinda)

• Egyáltalán nem megfelelő a helyiség. Sürgősen tenni kellene valamit. Vagy rendbe hozni a mostani épületet, átalakítani erre a célra, vagy mást keresni. Ezért elsősorban mi, helyi tanácsosok kellene kezdeményezzünk valamit! (Nagy András)

• A Kohl István természetrajzi múzeum egyáltalán nincs jól kezelve. Néhányan meg is feledkeztünk arról, hogy mekkora érték van benne. Ahhoz, hogy mentsük a mentenivalót, megfelelő helyet kell találjunk, ahol szakértő kezek tudják ápolni Kohl István több évtizedes munkáját. Természetesen Szászrégenben kell maradjon. (Makkai Alpár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram