Ökumenikus Világimanap




2018. március 3.-án, szombaton 16 órakor a szászrégeni református nőszövetség csatlakozott az Ökumenikus Világimanap eseményéhez, amelynek témáját idén a surinamei asszonyok választották, “Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!” mottóval.


      A Görgényi Egyházmegye 19 gyülekezetéből 59 asszonytestvérünk vett részt lelkipásztoraikkal. 
A jelenlevőket Vita Edith Judith, szászrégeni nőszövetségi elnök köszöntötte beszédével.
Igét hirdetett Szép Ildikó református lelkipásztor, a Mózes I. könyve 1.31.alapján, a teremtés történetét.

    Tamás Endre Ottó, gyülekezetünk lelkipásztora és a nőszövetségünk 23 asszonya felolvasták az alkalomra kijelölt liturgiát, az énekeket Banga Gáspár Attila kántor vezetésével énekeltük. Az imanapot szeretetvendégség követte, amelyet nőszövetségünk asszonyai és 6 presbiter készített elő, megvendégelve közel 100 testvérünket.Süteményverseny is volt, melyre asszonyaink surinamei süteményekkel neveztek be, három sütemény készítőjét énekeskönyvvel és imádságos könyvvel jutalmaztunk.

   Köszönetet mondunk gyülekezetünk lelkipásztorának, kántorunknak, nőszövetségi tagjainknak, kórustagoknak, presbitereknek a szervezésért és az önzetlen segítségért. Külön köszönet Szép Ildikó lelkipásztor asszonynak az igehirdetésért, Takács Malvin lelkipásztor asszonynak és a görgényi egyházmegye nőszövetségi elnökének köszönetet mondó, biztató szavaiért. 

    Isten áldása legyen mindnyájuk munkáján és életén. Hálásak vagyunk ezért az alkalomért, amely által hitünkben erősödtünk és lélekben gazdagodtunk.


VITA EDITH JUDITH szászrégeni
nőszövetségi elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram