Találkoztak



„Nem elég jóra vágyni:/ a jót akarni kell!/ És nem elég akarni:/ de tenni, tenni kell.”
(Váci Mihály) 

 Ilyenkor, nyár közeledtével számos diák-, véndiáktalálkozóra kerül sor. Találkozás volt tanárokkal, osztálytársakkal, a régi, szép diákévek, apró csínytevések, első szerelmek felelevenítése mindig örömmel tölt el. 

 Április 29-én is egy hasonló, de mégis rendhagyó találkozóra került sor. Rendhagyó volt, hiszen nem a líceumot végzettek találkoztak, hanem az 1989-es tanévben végzett IV.-es, illetve az 1993-ban végzett VIII. osztályosok.

  A volt 6-os Számú Általános Iskolában (a jelenlegi Florea Bogdan iskola) végzettek tanító nénije Simon Andrea volt, későbbi oszijuk pedig a néhai Görög Csaba matematikatanár. Ahogy mondani szokás, a 28 év alatt sok víz folyt le a Maroson, sok változás történt életükben, jó páran külföldön telepedtek le, de néhány dolog megmaradt, s ez a hit, a szeretet, az egymás iránti tisztelet. 

 Gratulálunk a szervezőnek, Kozma Istvánnak! Az osztálynak, a tanító néninek és a volt tanároknak egészséget, munkakedvet és hoszzú életet kívánunk, hogy még számos diákot nevelhessenek!  

(FÁBIÁN ANDRÁS GY.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram