Ülésezett az RMDSZ szászrégeni szervezetének választmánya.



Június 7.-én tartotta havi ülését az RMDSZ szászrégeni szervezetének választmánya. A napirendi pontokon szerepeltek a beszámolók: elnöki, megyei - városi tanácsgyűlések, Szászrégen kerületi elnökválasztás, Nőszervezet tevékenységei, Tarisznyás Majális, szászrégeni Magyar Napok. Ugyancsak a napirenden volt az ügyvezető elnök megnevezése és megerősítése valamint a különfélék.


Márk Endre, a szászrégeni szervezet elnöke felolvasta az RMDSZ zilahi kongresszus valamint a kolozsvári FUEN kongresszus fontosabb üzeneteit.

Aszalos Gábor, megyei tanácsos tudósította velünk, hogy felújítják a görgényszentimrei múzeomot, és, hogy pénteken (09.06.2017.) nyílt napokat tartanak a kastélynál. Ugyanakkor beszámolt a marosvásárhelyi repülőtér helyzetéről, ami felújítás alatt van.

Kelemen Szabolcs, városi tanácsos informálta a választmányt a július 14-16 között tartott szászrégeni Város Napokról. A választmány ajánlására az idén nagyobb figyelmet fognak fektetni a tisztaságra, hogy minden elárusító tisztán adja át az általa kibérelt helyet. Ugyanakkor szó került a június 1.-én való gyerekeknek szóló csomagosztásról, meg az iskolák karbantartásáról.

Erős Csaba, RMDSZ Szászrégen kerületének elnöke, beszámolt a kerületi tisztújító küldött gyűlésről, mely során a jelen levők újból megszavazták elnöknek. Kiemelte, hogy a gyűlésen jelen volt minden község jelöltje.

Mester Ibolya, szászrégeni Nőszervezet elnöke, beszámolt a június 1-én tartott gyereknapi programról, ahol több mint 200 gyerek vett részt. Szó került a leadott pályázatokról és a közel jövő terveiről.

Makkai Alpár, SZISZ elnök beszámolt a május 21.-én szervezett Tarisznyás Majálisról, ahol körül belül 50 ember vett részt. Jövőre is meg lesz szervezve, és ki lesz bővítve több programmal. Megemlítette az Egy fánál kihelyezett PRO NATURA emléktábla felújítását.

Márk Endre, kinevezte az RMDSZ szászrégeni szervezetének ügyvezető elnökét, Erős Csabát, akit a választmány egyhangúlag elfogadott.

Ugyan csak Makkai Alpár beszámolt a szeptember 1-3 között tartott szászrégeni Magyar Napok vasárnapi programjáról, ami magába foglalja a hagyománnyá vált gulyásfőző versenyt, amire minél több csapat jelentkezését várják. Szó került Bethlen Gábor alaphoz Kiss Andor által benyújtott pályázatról, valamint az est fény pontjáról, az Attila Fiai Társulat (Varga Miklós, Kalapács József, Rudán Joe és Tóth Reni) élő koncertjéről. Az V. Magyar Napok különlegessége közé fog tartozni a marosvásárhelyi Kerecsensólyom Hagyományörző Egyesület ős magyar harci, kézműves bemutatója.

A különféléknél szó került az Ifjúsági Park biztonságáról és tisztaságáról. Kiss-Miki Melinda elmondta, hogy amellett, hogy a parkban sok szemét van, nem egy biztonságos hely a gyerekek számára. Márk Endre Szászrégen alpolgármestere ként elmondta, hogy a tisztaságért felszólítást kapott a park adminisztrátora, valamint a közbiztonságért a helyi rendőrséget is felszólítja, hogy több figyelmet fektessen a parkra, valamint Szászrégen más pontjaira.


A gyűlést Márk Endre zárta, elmondván, hogy a nyári szabadságok miatt júliusban és augusztusban szünetelni fog a választmány, ezért a következő választmányi gyűlést szeptemberben tartják, de megemlítette, hogy az RMDSZ szászrégeni szervezetének alelnökeivel továbbra is minden két hétben lesz találkozó.

(MAKKAI ALPÁR)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram