Népi gyermekjáték-fesztivál



„Bújj, bújj, zöld ág”
Május 30-án a szászrégeni Eugen Nicoară Művelődési Házban szervezte meg a megyei főtanfelügyelőség a kis tehetségek népi gyermekjáték-fesztiválját, vetélkedőjét, amelynek házigazdái Szászrégen körzet óvodapedagógusainak közössége volt. Programvezetők: Görög Tünde, Sükösd Angela, Simon Szabolcs.
Tulajdonképpen a vetélkedősorozat záró megyei szakaszán részt vevő óvodások találkoztak a szászrégeni színpadon, azok, aki továbbjutottak a helyi, illetve körzeti szakaszon – tudtuk meg Görög Tünde óvónőtől, a rendezvény főszervezőjétől. Összesen tíz, 5-6 éves óvodásokból álló csapat vett részt. A szavaló-, illetve mese-, valamint gyerekdalversenyek mellett ez a harmadik olyan vetélkedő, ahol az óvodásoknak és az oktatóknak lehetőségük van számba venni mindazt, amit tanítanak a tanév során. Minden évben más-más körzet látja vendégül a vetélkedőt (többek között Erdőszentgyörgy, Szováta, Marosvásárhely). Az idén a szászrégenieknek sikerült pályázatot nyerni, amelyet a szaktárca támogatott. A gyermekjátékverseny mellett ezúttal rajzvetélkedő is volt. A gyerekeknek hagyományos népi tárgyakat és eszközöket kellett rajzolniuk, és postán beküldeniük a szervezőknek. Ezt egy bírálóbizottság értékelte, élén Haller Katalin szaktanfelügyelővel. A zsűri tagja volt még Petru Maria, a szászrégeni 4-es napközi otthon igazgatónője, valamint Varga Kinga és Szabados Márta régeni óvónők. 
A fesztiválon az óvodások csoportonként mutatták be az általuk betanult népi gyerekjátékokat. A zsűri hangsúlyt fektetett a népviseletre, a szép beszédre és az éneklésre. A szervezők szerint ezen a szakaszon nincsen helyezés, hiszen aki ide eljutott, az mind nyertesnek számít. A szünetben a gyerekeket Simon Szabolcs néptáncoktató tanár szórakoztatta. Részt vettek a marosvásárhelyi 15-ös számú napközi otthon (óvónők: Máthé Klára, Dobos Orsolya Beáta), az Arlecchino óvoda (Iszlai Hajnal, Sárosi Tímea), a Méhecske napközi otthon (Dóczi Éva, János Gizella), a Tholdalagi Mihály óvoda (Moldovan-Mátyás Judit), valamint a gernyeszegi (Veress Reghina Júlia, Portik Imola), a kendi (Nagy Edith), a magyarsárosi (Albu Tünde Réka), a szovátai S. Illyés Lajos (Fülöp Adreea, Lukács Kinga) óvodák, a marosludasi Elvarázsolt Házikó napközi otthon (Herczeg Gerlinda, Kodori Olga). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram