Válaszok a Szászrégen és Vidéke januári kérdéseire


1. Milyen lesz a centenárium éve?

  •  2018 fontos évforduló a románok számára, de hát az évek múlását nem tudjuk megállítani, sem sürgetni; nyilván számunkra nem örömteli ünnep, de szerintem nem kell az eseményt túlzott figyelemmel kísérni; nem lehet elvárni a román közösségtől, hogy ne ünnepeljen, valamint azt sem, hogy a magyarság őrjöngve tapsoljon ez alkalommal; teljen hát, és ne reagáljuk túl. (D.M.) 

  •  Pont olyan év lesz, mint a többi, csak sokkal több kulturális rendezvénnyel. Egyes tévécsatornákon fognak hőbörögni ellenünk, de ez már nem újdonság. (fagy)

 2. Megoldódik-e a marosvásárhelyi katolikus iskola kérdése 2018 szeptemberéig?

  •  Valószínű, hogy akkor oldódik meg, ha valaki rászól azokra a vezetőkre, akik a megoldást ki kellene mondják, de még mindig új kifogásokat hajtogatnak. Nehéz megérteni ugyan, hogy miért kell elnézést kérni, ha valaki visszakap egy erővel elvett épületet, és abban oktató-nevelő munkát szeretne végezni, becsülettel és önzetlenül. Semmiképpen nem elfogadható, hogy szülőket, gyerekeket és pedagógusokat zaklatnak és számtalanszor kihallgatásra idéznek. Miben reménykednek azok, akik ezt az eljárást alkalmazzák? Ha a főcél az, hogy kiderítsék az igazságot, akkor talál a mi célunkkal. Mi is azt akarjuk, hogy végre kiderüljön, és hagyjanak tanulni és méltóságteljesen élni. (D.M.)

  •  A rengeteg ígéret közül hányat tartottak be kedves partnereink? Szerintem csak valamilyen csoda folytán fog rendeződni az iskola ügye. Mert mi nem vagyunk képesek számonkérni semmi ígéretet. Sőt, ha kell (érdek), újabb ígéretekkel helyettesítjük a régieket. (Nagy András) 

3. Most, miután az OTP Bank is támogatja a Sepsi OSK labdarúgócsapatot, sikerül-e benn maradniuk az első osztályban? 

  •  A foci is egyféle politika, mindenki ért hozzá. Egy támogató még nem old meg sokat, ha nincs kivel. Mindenesetre, sok sikert, SEPSI! (Nagy András) 

  • Egy nagyobb csoda folytán benn maradhatnak, vagy legalább a selejtezőt jelentő 12. helyet „elkaphatnák”. Lelkes szurkolótáboruk megérdemli, hogy továbbra is az első osztályban maradjanak, s remélhetőleg lesz egy modernebb stadionjuk is, hogy ne kelljen állandóan vándorolniuk. (fagy)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram